FAQ

U vraagt, wij antwoorden

In deze rubriek beantwoorden we de veel voorkomende vragen van Cambox-gebruikers.

Mocht u uw vraag niet terugvinden op deze pagina, neem dan gerust rechtstreeks contact op door het contactformulier in te vullen. We doen dan ons best om zo snel mogelijk te antwoorden.

 

OVER CAMBOX


Wat is Cambox

 • Cambox is een systeem voor het ontvangen van pakjes, de klok rond. Het Cambox-systeem is een innovatieve en ultraveilige oplossing die u in staat stelt om persoonlijke pakjes te ontvangen op het bedrijf of in een woongebouw. Binnenin is elke Cambox uitgerust met een camera. Deze begint te filmen zodra de Cambox wordt geopend. Na de levering krijgt u het bijhorende videofragment toegestuurd via mail.

Moet er worden betaald voor deze dienst

 • De dienst is gratis. Er zijn geen bijkomende kosten voor de gebruikers.

Hoe krijg ik toegang tot de Cambox-dienst

 • Als uw bedrijf of uw gebouw is uitgerust met een Cambox, volstaat het dat u zich inschrijften een eigen rekening (account) aanmaakt op de site http://www.mycambox.com. Om de dienst te kunnen gebruiken en uw aankopen in het Cambox-punt van uw keuze te laten leveren, dient u bij elke online aankoop in uw rekening een leveringscode aan te maken. Deze code vermeldt u vervolgens in het leveringsadres dat u bij het bestellen invoert.

Welk leveringsadres moet ik invoeren om me een pakje te laten leveren

 • U dient het adres in te voeren van het Cambox-punt van uw keuze en niet uw eigen adres.

Waar precies vermeld ik de aangemaakte code in het leveringsadres

 • Het is absoluut noodzakelijk dat de eenmalige code die u heeft aangemaakt, mee wordt afgedrukt en op uw pakje terechtkomt. Vermeld achter uw naam of de naam van uw bedrijf (en dus in hetzelfde vakje) gerust "Cambox-levering", gevolgd door de code die u voor die gelegenheid heeft aangemaakt. Wees voorzichtig met velden voor bijkomende adresgegevens die u op sommige sites aantreft. De informatie die u daar invoert wordt niet altijd mee afgedrukt.

Hoe verloopt de levering

 • Wanneer de koerier uw pakje aflevert in een Cambox-punt, krijgt u per mail het videofragment van de levering toegestuurd als bijlage. Vanaf dat moment kunt u uw pakje gewoon afhalen aan het gekozen Cambox-punt. Het vak dat uw pakje bevat, gaat automatisch open zodra u uw hoofdcode heeft ingevoerd.

Waar bevinden zich de Cambox-punten

 • Cambox-punten worden geïnstalleerd in uw bedrijf (bv. in de ontvangsthal, de verzendafdeling, of in de ruimte van de ondernemingsraad) of in de hal van het gebouw waar u woont. Als u geen Cambox-punt heeft, neem dan contact op.


LEVERING


Hoe weet ik of mijn pakje werd afgeleverd

 • De levering wordt integraal gefilmd door een camera die zich in de Cambox zelf bevindt. Zodra de levering is gebeurd, krijgt u het videofragment per mail toegestuurd. Dit geldt als een bevestiging van levering.

Hoe haal ik een pakje af

 • Om uw pakje af te halen, gaat u naar het Cambox-punt en volgt u op het scherm stapsgewijs de instructies.

Hoe krijg ik toegang tot het videofragment van de levering

 • U kreeg het videofragment toegestuurd als bijlage bij een e-mail. Mocht u de mail per abuis wissen, kunt u altijd de video terugvinden op de site www.mycambox.com. Eerst meldt u zich aan bij uw rekening. Daarna kunt u alle video's bekijken.

Wat gebeurt er als mijn pakje te groot is

 • Als uw pakje te groot is krijgt u een bericht van de koerier. U schat het best zelf in of uw pakje wel beantwoordt aan de afmetingen van de Cambox. Elk Cambox-punt heeft zes vakken van  50 x 50 x 50 cm evenals een dubbele Cambox van 100 x 50 x 50 cm. Deze afmetingen volstaan om 90 % van de online bestellingen te kunnen ontvangen. Verwacht a.u.b. niet dat uw Cambox-punt de kast in ontvangst kan nemen die u online bestelde!

De koerier is langsgeweest maar heeft niets geleverd. Waarom

 • Als de koerier uw pakje niet kon leveren, dan zijn hier twee redenen voor: ofwel was geen enkel Cambox-vak beschikbaar, ofwel was uw pakje te groot. In beide gevallen wordt u op de hoogte gebracht.

Als ik er niet ben, hoeveel tijd heb ik dan om mijn pakje op te halen

 • Als uw pakje te lang het Cambox-vak in beslag neemt en zo andere gebruikers hindert, kan uw pakje na enkele dagen worden opgehaald door de verantwoordelijke voor het Cambox-punt van uw bedrijf of gebouw. Als uw pakje werd verwijderd, dient u zich bijgevolg te wenden tot de verantwoordelijke.

Kan ik pakjes afkomstig uit het buitenland in een Cambox-punt laten leveren

 • Jawel. U kunt bijvoorbeeld spullen bestellen in een buitenlandse webwinkel.

Kan ik verschillende pakjes in één keer ontvangen

 • Jazeker, u kunt verschillende pakjes tegelijk laten leveren.

Wat doe ik als mijn pakje niet binnen de termijnen wordt geleverd

 • Neem contact op met de webwinkel waar u uw aankoop heeft gedaan. U kunt uw leveringscode ook desactiveren door u aan te melden bij uw rekening, wat betekent dat u het pakje bij levering weigert. Cambox is niet aansprakelijk voor eventuele vertragingen. U neemt het best contact op met de webwinkel.


MIJN REKENING


Hoe wijzig ik de gegevens van mijn rekening

 • Als u de gegevens van uw rekening (account) wilt wijzigen, aanvullen of wissen, opent u het scherm met uw persoonlijke gegevens. Daar kunt u alle gewenste veranderingen doorvoeren.

Kan ik een overzicht zien van mijn bestellingen

 • Ja. U meldt zich aan bij uw rekening, waar u een overzicht vindt van alle codes die sedert de opening van de rekening werden aangemaakt.

Wat moet ik doen als ik een pakje wil doorsturen of terugzenden

 • U maakt een doorstuurcode of een terugzendingscode aan. Hiermee kunt u het pakje doorsturen of terugzenden. In het geval van een retourzending deelt u de terugzendingscode best ook mee aan de geadresseerde.

Naar wie kan ik een pakje doorsturen

 • Pakjes kunnen worden doorgestuurd naar alle personen die verbonden zijn aan een Cambox-punt.

   

Mijn eenmalige code werkt niet. Wat nu

 • Meld u aan bij uw rekening en verifieer of de eenmalige code wel degelijk gekoppeld is aan de levering in kwestie. Heeft u toch nog problemen, neem dan contact op met ons.

Wat is het verschil tussen een eenmalige code en een permanente code

 • Een eenmalige code werkt slechts voor één levering. Als u evenwel regelmatig pakjes ontvangt van dezelfde leverancier, kunt u gebruik maken van een permanente code. Deze koppelt u dan aan de leverancier in kwestie.

Hoe kan ik mijn Cambox-rekening wissen

 • U kunt uw rekening niet zelf wissen. U dient hiertoe contact op te nemen met de verantwoordelijke van het Cambox-punt in uw bedrijf of gebouw. Alleen hij kan uw rekening wissen.

Ik werk nu elders. Moet ik een nieuwe rekening aanmaken

 • Dat hoeft niet, uw rekening blijft dezelfde. Het volstaat dat u een nieuw Cambox-punt toevoegt aan uw rekening.

Waar vind ik meer informatie

 • Wend u tot de verantwoordelijke voor het Cambox-punt in uw bedrijf of gebouw. U kunt ons ook online bereiken. U vult in dat geval het aanvraagformulier in.

Ik heb een Blackberry-smartphone en kan het videofragment niet bekijken. Wat nu

 • U krijgt een melding met de boodschap dat het geselecteerde element niet weergegeven kan worden. Geen paniek. De video moet eerst nog worden opgenomen. Daarna kunt u het fragment bekijken.